Office 365 innovationer imødekommer brugernes behov

En række innovationer i Office 365 giver nu viksomheder og offentlige organisationer nye muligheder for at arbejde intelligent og intuitivt og samtidig styrke medarbejdernes samarbejde fra enhver pc, tablet eller mobil enhed. De nye funktioner i Office 365-platformen skal hjælpe virksomheder med at optimere værdien af deres teknologiinvesteringer i et tempo, hvor medarbejderne kan følge med.

En af grundene til at mange virksomheder og offentlige organisationer vælger Office 365 er, at det er en produktivitetsplatform med intuitive værktøjer, som løbende forbedres i form af nye innovationer. Innovationer, som er formet af markedsudviklingen og kundernes konkrete behov. En anden vigtig årsag til Office 365’s popularitet er, at platformen lever op til sikkerheds- og lovmæssige krav om, hvordan virksomheder beskytter sine informationer og persondata.

Inden for de seneste måneder har vi lanceret en række nye innovationer i Office 365, der understøtter virksomheders vækst, effektivitet og procesoptimering samt medarbejderes behov for at være produktive og have nem teknologi ved hånden.

Innovationerne dækker en række behov, der gør sig gældende på de fleste arbejdspladser, nemlig:

– Nem og hurtig adgang til relevant information og indsigt i data, der kan danne baggrund for bedre beslutninger og øge produktiviteten

– Naturlige og intuitive værktøjer – vi har behov for værktøjer, der arbejder for os på vores måde. Det gælder social interaktion, nem adgang til at dele informationer og evnen til at kommunikere med kolleger på tværs af teams og landegrænser

– Mobilitet – nem adgang til at arbejde fra enhver enhed hvor som helst

Ny video-funktion i Office 365

En af de nye innovationer er Office 365 Video – en video streaming funktion, der giver virksomheder mulighed for at anvende video som en central del af deres interne kommunikation og videndeling. Videofunktionen er den første af en række nyheder, som udnytter fordelene ved integration med Yammer og SharePoint og understøtter samarbejde mellem grupper og medarbejdere imellem.

Office 365 Video giver virksomheder en sikker og bred platform, hvorpå man kan dele videoindhold, lige fra chefens videobeskeder til nye ansatte til interne projekter, hvor medarbejdere kommunikerer og samarbejder via videoer. Office 365 Video sætter enkelhed i centrum – man skal blot kan trække i videoikonet og uploade i et vindue med en titel og kort beskrivelse. Brugere kan nemt uploade eller afspille en video fra en mobil enhed, og videoer kan både findes og deles via en søgefunktion i Office 365. 

Office 365 Video lever naturligvis op til sikkerhedsmæssige krav, beskytter virksomhedsdata og indeholder samme adgangskriterier som resten af Office 365 kræver. Funktionen bliver udrullet til alle Office 365 kunder i starten af 2015. Læs mere om perspektiverne i Office 365 Video her.

Machine learning-teknologi i Office 365

Vi har netop også lanceret Office Delve, som er en intelligent søgefunktion i Office 365, der giver en ny, overskuelig måde at finde informationer og personaliseret indhold på. Delve er baseret på Office Graph, der anvender machine learning-teknologi til at identificere mønstre i opgaver og kommunikation mellem mennesker, indhold og aktiviteter. Til at begynde med integrerer Office Graph informationer fra kilder som e-mail, OneDrive for Business, SharePoint Online og Yammer, og senere vil løsningen også kunne hente informationer fra OneNote og Lync. Mere information om Office Delve kan findes i denne artikel.

Udover Office Delve, har vi lanceret Clutter til Office 365, som udnytter fordelene i Office Graph til at rydde op og skabe overblik i dine emails. Clutter anvender også machine learning-teknologi til at skabe overblik og flytte mindre vigtige emails til en separat mappe. Det reducerer støj og hjælper brugeren med at fokusere på de vigtigste opgaver.

Office til iPad og Android og Skype til virksomheder 

En anden nyhed er, at Office-applikationer nu er klar til iPad, iPhone og Android-tablets, hvilket giver virksomheder og medarbejdere mulighed for at være endnu mere produktive fra deres mobile enheder – uanset hvilken platform, de anvender. Hvor oprettelse og redigering af dokumenter, Excel-ark og præsentationer før kun var mulig med et Office 365-abonnement, er redigering og oprettelse af nye dokumenter nu muligt i de nye Office-apps til både iOS og Android.

De nye apps til iOS og Android giver brugerne mulighed for læse dokumenter, oprette nye dokumenter, foretage rettelser i dokumenter – såsom at ændre tekst, formatere, indsætte billeder, formularer, diagrammer osv. Samtidig kan man arbejde med sine dokumenter direkte i OneDrive eller Dropbox. Læs mere om mulighederne i Office på iPhone, iPad og Android-tablets her

Sidst men ikke mindst udruller vi i første halvår af 2015 næste version af Lync i form af Skype for Business, der forener Skypes intuitive brugerflade med de virksomhedsorienterede funktionaliteter og sikkerhed i Lync-platformen. Skype for Business bliver dermed en bedre og mere intuitiv version af Lync som kommunikationsplatform, der automatisk giver brugerne opdateringer og bedre integration i Office 365.

Skype for Business vil transformere måden virksomheder kommunikerer på og åbne op for et helt nyt publikum bestående af millioner af Skype-brugere, der før har ligget adskilt fra forretningskontakterne. Læs mere om Skype til virksomheder i denne artikel.

Det var en kort gennemgang af de seneste innovationer og nyheder, der er på vej til Office og Office 365, som imødekommer virksomheder og offentlige organisationers behov for mobilitet og produktivitet. 

Vh. Aaren Ekelund, divisionschef for Office

http://blogs.msdn.com/b/microsoft_mener/archive/2014/12/05/office-365-innovationer-im-248-dekommer-brugernes-behov.aspx